Bulunduğunuz Konumla Asla Yetinmeyin

Edebiyat Gazetesi olarak Hayattan Esintiler kitabının yazarı Esin Tarakçıoğlu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Merhaba Esin Hanım, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz? 

Merhabalar ben 1971 yılında Ankara’ da doğdum. Ankara Yenimahalle Yunus Emre İlköğretim ve Ortaokulunu bitirdim. Lise eğitimimi Yunus Emre Kız Meslek Lisesinde tamamladım. Deneme ve şiir türlerinde yazılar yazarak internet sitelerinde yayınladım. Yazı çalışmalarım devam ediyor. Ailem ile birlikte Aksaray'da yaşıyoruz.Esin Tarakçıoğlu

Yazarlık sizin için ne ifade ediyor? Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Bu yolculukta size kimler destek oldu?

Benim için çok şey ifade ediyor! İsmim gibi esinlenerek tasarlanan hayat hikayesi sadece benim değil yediden yetmişe hepimizin hayatından kesitler sunan bir kitap yazmak istedim. Çok acılar, imtihanlarla acı, tatlı, iniş, çıkışları yaşayarak bir şiirim de bahsettiğim gibi benim hayatım boyunca sesim duyulmadı. Kimse beni anlamadı ya da anlamak istemedi. Ben sesimi duyurmak için hep yazdım. Konuşup da anlatamadığım her şeyi yazarak anlatmaya çalıştım. 2020 yılında internet sitelerinde yayınlanan Bilinçaltı Kodlama Sistemi Uzmanı Sayın Murat BAŞARAN hocamızın YouTube kanalında yayınlanan Bilinçaltı Kodlamaları izlerken sanki beni anlatıyor gibiydi. Örf ve adetlerimiz yüzünden kendimi ne kadar ihmal ettiğimi gördüm. Kimse üzülmesin, kimse alınmasın derken kendimi ne kadar yıpratmış olduğumu, rahatsızlıkları da bu yüzden geçirdiğimi fark ettim. Sonrası geldi zaten. Hocamızdan eğitimleri alarak negatif düşüncelerimden arındım. Bu şekilde devam ederek yazdıklarıma devam ederek kitabımı hazırlamak için de Allah’ın bizlere sunduğu tevafuklar sayesinde kitabın çıkması için katkıda bulunan Alaska Yayınevinde kitabım yayınlandı.

Yaşama dair duygu ve düşüncelerinizi kaleme aldığınız Hayattan Esintiler isimli kitabınız Alaska Yayınlarından çıktı. Tebrik ederiz. Kitabınızdan biraz bahseder misiniz?

Teşekkürlerimi sunuyorum. Benim kitabımda hepimizin hayatından kesitler sunan bir hikaye ve şiirlerimden oluşan geçmişten günümüze kadar yaşananlar var. Yediden yetmişe herkesin özünü bulması, sesini duyurması için o anki duygularım.

Başucu yazar, şair ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Benim yazmış olduğum ilk kitabım ama ben okumayı çok severim. Okumak çok şeyler kazandırıyor bizlere. Bilmediğim her şeyi okuyarak öğreniyorum. Okumanın yaşı yoktur yazarlarımızı çok seviyorum. Yazdıkları ve verdikleri bilgiler ışığında ben ve benim gibi yazmak isteyen herkese ışık aydınlık oluyor biraz üzüyor, biraz düşündürüyor.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

Evet Allah’ın izniyle devam ediyorum. Yoluma devam edeceğim. Benim daha çok anlatmam gerekenler var. Biraz üzecek, biraz düşündürecek. Benim bir amacım var. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın ve engelli bireylerin sesini duyurmak amacıyla eğitim, öğretim ve iş imkanları sağlamak, onlara katkıda bulunmak amacıyla yazdım

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Evet var. Coğrafyamızda birçok insanın dayatmalara, mobbinglere ve haksızlıklara uğradığını söylemek istiyorum. Buna boyun eğmeyin ve Allah’ın size sunduğu yeteneklerinizi ve zekanızı kullanın. Bulunduğunuz konumla asla yetinmeyin ve sürekli okuyun. Göreceksiniz ki Yüce Allah sizin bu çabalarınızı görecek ve mükafatlandıracaktır.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447