Kur’an-ı Kerim Kişisel Gelişim Konusunda Emsalsiz Bir Hazine

Edebiyat Gazetesi olarak Kur’an Işığında Kişisel Gelişim kitabının yazarı Aydın Adaklı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Merhaba Aydın Bey, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1975 yılında Nevşehir’de doğdum. Edebiyat, ilahiyat, sosyoloji ve kariyer psikolojik danışmanlığı olmak üzere dört üniversite bitirdim. Ayrıca; Eskişehir Üniversitesi’nde “İletişim”, Haliç Üniversitesi’nde ise “Biyometrik Yüz Okuma” eğitimleri aldım. Öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundum, bazı özel okullara eğitim danışmanlığı yaptım. Millî Eğitim Bakanlığı onaylı “Aile Danışmanı” unvanıyla, aile sorunlarına çözümler ürettim. “Yaşam Dostluğu” isimli bir danışmanlık modeli geliştirerek, kendi adıma tescilini yaptırdığım bu modeli, yirmi yıldır danışanlarıma uyguladım. Ayrıca; kitap yazmak isteyenlere yazarlık eğitimleri vererek pek çok kişinin kitaplar yazmasına vesile oldum.

Aydın Adaklı

Yazarlık sizin için ne ifade ediyor? Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Bu yolculukta size kimler destek oldu?

Yalnızca yazarlığa değil, ben her şeye “FAYDA” nazarıyla baktığım için, yazma işini de insanlara faydalı olmak için yapıyorum. Aldığım bunca eğitimle gönül kabımı doldurmuş olmamın, kimseye faydası dokunmasaydı, bu bencillik olmaz mıydı?

Okurların Kur’an rehberliğinde, kendilerini geliştirebilecekleri konuların yer aldığı Kur’an Işığında Kişisel Gelişim kitabınızın ikinci baskısı Alaska Yayınları’ndan çıktı. Yepyeni bir kapak ve güncellenmiş içeriğiyle mükemmel bir kitap olmuş, tebrik ederiz. Kur’an’a kişisel gelişim çerçevesinden bakılması bir hayli ilgi çekici. Böyle bir kitap çalışması yapmaya nasıl karar verdiniz?

İnsanlar bugüne kadar, birleri tarafından yazılan kişisel gelişim kitaplarıyla kendilerini geliştirmeye çalıştılar.  Oysa; insanın gelişmek için neye ihtiyacı olduğunu en iyi bilen, onu Yaratan’dır. Editörümle birlikte, iki ilahiyatçı, yıllarca inceledik tüm ayetleri ve gördük ki Kur’an-ı Kerim; kişisel gelişim konusunda emsalsiz bir hazine…

Kur’an Işığında Kişisel Gelişim, Aydın Adaklı, Alaska Yayınları

Yani, insanın kişisel gelişimine katkı sağlayacak ayetleri mi ele aldınız?

Aynen öyle… Çalışırken, beslenirken, uyurken, iletişim kurarken, beden dilimizi kullanırken; kısacası bu hayatı yaşarken nelere dikkat ederek kendimizi geliştirebiliriz sorularına, muhteşem cevaplar veren ayetler bulduk.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

“İnsanları Etkileme Sanatı” üzerine bir çalışmam var. Beden dili, ses tonu, giyim tarzı ve retorik konularını bilinçli şekilde kullanarak, insanları ve kitleleri etkilemek üzerine yazılan harika bir kitap.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Tüm okuyucuları sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Yazar Aydın Adaklı
1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447