Her İnsanın Hayatı Bir Kitap Duyguları Birer Şiirdir

Edebiyat Gazetesi olarak Tutunmak kitabının yazarı Ali Portakal ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
0

Merhaba Ali Bey, çoğu okurumuz sizi tanıyor ama yine de okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

İstiklalin başkenti Kahramanmaraş merkez doğumluyum. Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Evli bir kız babasıyım. Kuyumcu imalat sektöründe çalışıyorum.

yazar ali portakal

Yazarlık sizin için ne ifade ediyor? Yazar olma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Bu yolculukta size kimler destek oldu?

Yazarlık benim için duyguları ve düşünceleri sakin ve sessiz bir biçimde ifade etme arzusu demek.          Yazarlık süreci eskiyen zamanlara dayanıyor geçmişten bu yana bir şeyleri yazma arzusu taşıyordum. Bizim çocukluğumuzda her şeyi her yerde konuşamazdık o sebeple  yoğun duygular içerisine girdiğim zaman kalem ve kağıt dostum oluveriyordu. Bu sebeple bir sakinleştirici olarak görüyordum. Yazdıkça bunları paylaşma ihtiyacı hissettim. Ve bu his bugün bu eserin yayınlanmış olmasının en büyük sebebi. Başta kıymetli eşim, ailem bu konuda hep bir motivasyon sağladılar. Dostlarımızın da desteğiyle bu yola çıktık. Bu vesileyle hepsine teşekkür ediyorum.

Alaska Yayınevi’nden çıkan özdeyiş türündeki Tutunmak isimli kitabınızda yaşamla ilgili çeşitli konulardaki duygu ve düşüncelerinizi kendinize özgün üslubunuza okuyucuya aktarmışsınız. Henüz kitabınızı edinemeyen okurlar için kitabınızdan biraz bahseder misiniz?

Kitabımızın ana teması her insanın hayatta başına gelebilecek olayları ya da duyguları aktarma çabasından ibaret. Okuyucularımı birer dost olarak görüyorum ve onlarla da paylaşım içerisinde olduğumuz bir kitap yayınladık. İçerisinde şiirlerimin ve özlü sözlerimin olduğu bu eseri okurken onlarda benimle birlikte hissedecekler. Okurken keyif alacak ve bizleri anacaklar. Bu sebeple mutluyum. Kitabımın gelirini depremde anne babasız kalan çocuklara bağışlayacağım. Bu mutluluğuma vesile olan ve bize bu heyecanı yaşatan Alaska Yayınevi'ne de teşekkür ederim.

Başucu yazar ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Attila İlhan, Cemal Süreya okurken keyif aldığım yazarlar. Yine bu yazarlara ait olan Sisler Bulvarı, Ben Sana Mecburum,  Sevda Sözleri ve Üvercinka gibi eserleri okurken yaşıyorum bu sebeple sevdiğim eserlerden kendine yer bulanların birkaçı. Okuduğum eserlerle yazma yetimi hep geliştirdim. Ve başkalarının yaşadığı duygulara empati yapma yeteneğimi hep daha üst seviyeye taşıdım..

Her insanın hayatı bir kitap, duyguları birer şiirdir. Kendilerine hitap edecek ve okurken yaşayıp, hissedecekleri eserleri tercih etmeliler.

Yeni çıkan kitabınızla ilgili okurlarınızdan aldığınız dönüşlerden bahseder misiniz?

Okuyucularımız genel itibariyle çok olumlu geri dönüşlerde bulundular. Bazen yazdığım eserlerin üzerine sohbet etme imkanı bulduğumuz okuyucular oldu. Okurken empati yaptıklarını ve benimle dertleştiklerini bile söylediler. Ve benim cesaretimden cesaret bulan genç arkadaşlarım oldu. Yeni yazar olabilecek arkadaşlarımıza yol arkadaşlığı yapacak olmaktan ziyadesiyle memnun olduk tabi. 

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

Okuyucularımın yeni kitabımızı heyecanla beklediklerini biliyorum. Emin olsunlar onları yanıltmayacak kalitede kitabımızla tekrar birlikte olacağız. Şimdilik bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. Gerisi sürpriz olsun.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Okuyucularımıza tavsiyem okudukları eserleri iyi seçmeleri, onları sıkacak ya da okumaktan geri koyacak eserleri sonraya saklamaları olur. Ve bazen bir şeyler yazmayı denemeleri de okudukları her eseri daha iyi deneyimleme fırsatı sunacaktır. Her insanın hayatı bir kitap, duyguları birer şiirdir. Kendilerine hitap edecek ve okurken yaşayıp, hissedecekleri eserleri tercih etmeliler. Tabii ki yeni çıkacak kitabımızı da takip etmelerini rica ediyorum.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447