Sitare'mi Okuyanlar Beklenmedik Sürprizlerle Karşılaşacak

Edebiyat Gazetesi olarak Alaska Yayınları’ndan çıkan Sitare’m kitabının yazarı Yazar Okan Cevahir ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Merhaba Okan Bey, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ben Okan Cevahir. Yazılım Mühendisliği okuyorum ve roman, şiir vb. işlerle uğraşmaktan keyif alıyorum.

Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Sizi roman yazmaya yönlendiren nedenler nelerdir?

Aslında on yaşından beri şiir ile uğraşıyordum, hem seslendirme hem yazma alanında. Beş yıl önce yazmaya başladığım Sitare'm isimli romanımın en büyük özelliklerinden birisi de tamamıyla benim duygu durumumu ve yaşadığım olayların etkisini kağıda dökme isteğim doğrultusunda ortaya çıktı.

okan cevahir

Bu yolculukta size kimler destek oldu?

En büyük destekçim ailem olmasıyla beraber beni hiç yalnız bırakmayan kız arkadaşım ve her kararımda arkamda duran arkadaşlarımın etkisi çok büyük. Bu süreçte yayınevinin de anlayışı ve başarısı beni daha da mutlu etti.

Kitapseverlerin bir solukta ilgiyle okuyacağı Sitare’m isimli romanınız Alaska Yayınları’ndan çıktı. Tebrik ederiz. Kitabınızda okurlarınızı ne gibi sürprizler bekliyor?

Öncelikle bu benim ilk kitabım olduğundan dolayı okurlarım ilk sayfalarda acemiliğimi sezecektir ama güzel olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Bir aşk hikayesini de acemi bir dilden dinlesinler. belki farklı bir bakış açısı elde ederler ve bu durum beni gerçekten mutlu eder. Ayrıca kitabı okuyan okurlarım beklenmedik sürprizlerle karşılaşacak. Umarım dediğiniz gibi bir solukta okuyacakları bir kitap olur.

Başucu yazar ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Başucu yazar ve kitaplarım: İskender Pala: OD, bu kitabın anlamı benim için çok değerlidir kitabıma referans olmuştur diyebilirim. Küçük Prens kitabı benim içimdeki çocuğu canlı tutmaya devam eden sayılı kitaplardandır. Ve Oğuz Atay Tutunamayanlar kitabı her okuduğumda farklı bir bakış açısı geliştirdiğim bir kitaptır.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

Aslında evet yeni kitaplar var öncelikte romanımda adı geçen bir şiir kitabı çıkarmayı planlıyorum. Bunun haricinde bir romanı daha okuyucularla buluşturmak için çalışmalara başladım. Bu kitabın yapısı biraz daha farklı oldu. Çıktığı zaman umarım okuyucularımın beğenisini alır.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Okuyun illa beni değil her şeyi okuyun. Sitare'm size ışık olur umarım dilek tuttuğunuz yıldız olsun kitabım size…

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447