Ebeveynlerin Yenilenen Dünya Düzenine Uyması Gerekmektedir

Edebiyat Gazetesi olarak Çocuklar Ne İster kitabının yazarı Meryem İtimat ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Merhaba Meryem Hanım, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba, ben Meryem İtimat. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde dünyaya geldim. Bilgisayar- Enformatik bölümünden mezun olduktan sonra, bilgisayar öğretmenliği yaptım. Şu an kendi aile şirketimizde yönetici olarak çalışmaktayım.

Yazar Meryem İtimat

Yazarlık sizin için ne ifade ediyor? Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Bu yolculukta size kimler destek oldu?

Yazarlık benim için çok kıymetli bir etkinliktir. Yazma yolculuğum, ilkokula başladığım dönemlerde çok fazla kitap okumamla başladı. Yıllar içerisinde gelişerek devam etti. Bu yolculukta en büyük desteğim ailemdi.

Okuyuculara kısa ve öz bilgiler sunan, eğlenceli sorular ve etkinliklerle çocuklarla birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacak olan Çocuklar Ne İster kitabınız Logo Yayınevi’nden çıktıktan sonra bir hayli ilgi gördü. Tebrik ederiz. Böyle bir kitap hazırlama fikri nasıl oluştu?

Yeni nesil gençlerin, çocuk yetiştirme konusunda kendi ailelerinden gördüklerini çocuklarına uygulama çabalarını gözlemledim. İki nesil arasında çok fark olduğunu, artık dijital çağda yaşadığımızı anlatmak istedim. Çocuk yetiştirmede ailenin rolünün çok önemli olduğunu bir kez daha burada vurgulamak istiyorum.

Bir yazar ve bir anne olarak çocuk yetiştirme konusunda fikirlerinizi bizlerle paylaşır mısınız?

Yaşadığımız dönemde; sağlıklı bir birey yetiştirmek için, ebeveynlerin yenilenen dünya düzenine uyması gerekmektedir. Bilinçli ve farkındalıklı olan anne babanın vereceği eğitim ve iletişim çocuğun ileriki hayatını şekillendirecektir.

Başucu yazar, şair ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Başucu yazar ve kitaplarımı şu şekilde sıralayabilirim: İlber Ortaylı Bir Ömür Nasıl Yaşanır, Zekeriya Çetin Uzun Zaman Önce, Debbie Gord Işığı Arayanların Karanlık Yanı, Turgut Uyar Göğe Bakma Durağı, Cemal Süreya Göçebe.

Küçük yaşımda bana kitapları sevdiren Gülten Dayıoğlu, Kemalettin Tuğcu, Ömer Seyfettin gibi birçok yazarı  okuyarak büyüdüm. Kütüphanemde bulunan çocuk kitapları benim için çok önemli ve değerlidir. Alfabeyi öğrenip hemen kitap okumaya başlamam. Kelime dağarcığımı, hayal gücümü geliştirdi. Bilgi seviyemi artırdı. Yazma becerim oluştu. Küçük yaştan itibaren empati yeteneğim gelişti.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

Yeni kitap için araştırmalarım sürüyor. Biraz uzun soluklu olacak gibi. Araya çocuklar için bir kitapla sürpriz de yapabilirim.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Kitaplarımı okuyanlara teşekkür ediyorum. Çok güzel geri dönüşler alıyorum. Sizlerin desteği ile başka hikayelerde buluşmak dileğiyle…

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447