Lacivert Dergisi'nin 109. Sayısı Çıktı

Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi'nin Ocak-Şubat sayısı Metinlerarasılık" dosya konusuyla raflardaki yerini aldı.

En genel anlamda bir metnin içinde yer alan diğer metinler şeklinde tanımlanabilecek olan ve bir metne yeni bir açıdan, yeni bir gözle bakma olanağı sağlayan “Metinlerarasılık” konusunu irdeleyen dosya için; L. Gülden Treske, Cristiano Bedin, Şerefnur Atik, Zehra Betül Yazıcı, Macit Balık ve Raşel Rakella Asal yazdı. 
Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi

Fulya Bayraktar ve Yonca Yaşar tarafından yapılan söyleşinin konuğu; yazar Dursaliye Şahan. Yurt dışında göçmen yazar olarak hayatını sürdüren Şahan; yazıya, göç olgusuna ve hayata dair pek çok konuyu okurların dikkatine sunuyor. “Kitap boş zamanlarda mı okunur?” adlı denemesiyle Nihat Taydaş, Dünya Edebiyatı köşesinde    “Nerede Olursa Olsun Cennet de Oradaydı / Mark Twain” başlıklı yazısıyla Selma Sayar ve “İngiliz Edebiyatı Tarihinde İlk Gerçekçi Roman Tom Jones ve Yazarı Henry Fielding”  başlıklı incelemesiyle Gülser Kurt Arat dergi sayfalarında. Ustalardan bölümünde “Şiir ve İmge” yazısıyla Metin Altıok, Eleştiri sayfasında ise; “Türk Edebiyatı Tarihinin Tekrar Yazılmasını Gerektirecek Keşif” adlı yazısıyla Gönül Tokayeva yer aldı.

Kevser Çakır Demir; “Sinemada Kültürel Form Üretmek; Kore Rüzgarı”, Murat Erdin ise; “Stainbeck ve Marquez’in Rusya Günlükleri“ başlıklı yazılarını LACİVERT okurları için dergi sayfalarına taşıdı. Öyküleriyle; Azer Güden, Ahmet Zeki Yeşil, Bayram Sarı Emirhan Murat, İbrahim Tekpınar, Yusuf Ansari, Yunus Alkan, Yusuf Eradam. Şiirleriyle; Arife Kalender, Ayşe Kaygusuz Şimşek, Ali Ulaş Akalın, Bircan Çelik, Bilsen Başaran, Binnaz Deniz Yıldız, Erkan Kara, Fikret Yazıcıoğlu, Melis Sıla Cengiz, Muhammed Yakupi, Seçil Hidayet, Hasan Ildız, Zeynep N. Tiryaki.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447