Elif Ünal Yıldız: Özeleştiri Yapmayan Kendini Geliştiremez

Edebiyat Gazetesi olarak Alaska Yayınları’ndan çıkan Umuda Yolculuk kitabının yazarı Elif Ünal Yıldız ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
0

Merhaba Elif Hanım, okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1986 yılında İstanbul’da dünyaya geldim. Ailem ile birlikte Ankara’da ikamet etmekteyim. Evli ve bir çocuk annesiyim. Kamu yönetimi mezunuyum ve bir süre özel sektörde yöneticilik yaptım. Farklı perspektifleri ve derin bakış açılarını okuyucularla buluşturma arzusuyla fisildayankalemler.org online gazetesini kurdum. Fısıldayan kalemlerin hem genel yönetmeni hem de yazarıyım. Uzman eğitmen kadrosu eşliğinde ve Fısıldayan Kalemler bünyesinde yazarlık Atölyemizin roman kategorisindeki eğitmeniyim. Ayrıca Alaska Yayınları!nın hem Yayın koordinatörü hem de yazarıyım. Umuda Yolculuk eserimin ikinci baskısını Alaska yayınlarından çıkarmanın mutluluğunu yaşamaktayım ve şuan üzerinde yoğunlaşmış olduğum ikinci eserimin hazırlıkları içinde bir çalışma sürdürmekteyim.

Elif Ünal Yıldız

Yazma yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz? Sizi kitap yazmaya yönlendiren nedenler nelerdir?

Yazma sürecim bir anda başlamadı. Çocukluğumdan yana süren “yazmak” bir tutku benim için. Her zaman en iyisi için uğraşmak, öz eleştiride bulunmak, kitap okumayı sevmek ve en önemlisi hobi olarak görmekten ziyade ihtiyaç olarak benimsemek diyebilirim.

Bu yolculukta size kimler destek oldu?

Ailemin desteğini hissettim ama şöyle bir durum var; Bütün benliğinle yazmayı tercih ediyorsan, arzularının peşinden gidiyorsan ve yine diyorum öz eleştiriye açık olabiliyorsan ilerlemenin önünde kimse duramaz. Böyle bir durumda başkalarının da desteğine ihtiyacın olmaz. “Özeleştiri yapmayan kimse kendini geliştiremez” ve yine kendi sözümle bu soruyu noktalamak istiyorum. “Kendi benliğinin kabul ettiği düşünceyi, ruhun reddetmiyorsa özgürsün demektir.”

Yağmur’un umuda yolculuğunun yanı sıra Deniz Yıldız’ın müvekkilleriyle davaları ve yeni tanıştığı insanların hikâyelerinin de okuyucuya akıcı bir dille sunulduğu Umuda Yolculuk isimli kitabınız Alaska Yayınları’ndan çıktı. Tebrik ederiz. Kitabınızda okurlarınızı ne gibi sürprizler bekliyor?

Ana olayların yanında yan olaylara da yer verdiğim, akıcı bir dil kullanmaya özen gösterdiğim bu eserimde sadece Diyarbakır’dan çocuk yaşta evlendirildiği için Ankara’ya kaçan bir Yağmur yok. Yağmur’un umuda yolculuğun hikayesi var. Cevval Ceza Avukatı arkadaşı Deniz’in müvekkilleri ile yaşadığı olaylar var. Cinayet var. Ben bir polisiye Roman yazarıyım ve bu eserimde tamamen Polisiyeyi ele almadım. Gerçek yaşanmış bir hikayeyi kurguyla harmanlayarak okuyucuya sundum. Kitabın içeriğinde polisiyeye de birazcık dokundum. Beğeneceğinizi umuyor, keyifli okumalar diliyorum.

Başucu yazar ve kitaplarınız nelerdir? Yazarların ve kitapların hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

Stefan ZWEİG’ in bütün eserleri diyebilirim. Her yazarın anlatım tarzı, olaylara bakış açısı ve konuyu ele alış tarzı farklıdır. Okurken eserlerinde kendimi bulduğum bir yazardır. Onun dışında fisildayankalemler.org yazar kadromuzda bulunan arkadaşlarımın eserlerini okuyorum.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir kitabınız var mı? Okuyucularınıza ipucu verir misiniz?

Okuyucuların okurken şaşıracakları ve keyif alacakları bir eser çıkarmak niyetindeyim. Bir polisiye roman ile karşılarında olacağım. Eserime başladım ve ilerleyen dönemlerde okuyucularıma duyuracağım.

Son olarak okuyuculara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Son zamanlarda benimde rahatsız olduğum bir konuya değinmek ve affınıza sığınarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Maalesef kitap hediye etme furyası sürüyor. Sorun kitap hediye etmek değil bir sene boyunca emek verdiğin eserinin ikinci el online satış platformlarında satışa sunulmasıdır. Ne acı öyle değil mi? Edebiyat ve yazara verilen saygının göstergesidir bu. Lütfen arkadaşlar Edebiyat ve yazara biraz değer veriyorsanız, emek verilerek oluşturulan kitapları korsan ve ikinci el online satış sitelerinden almak yerine kitabın satışa sunulduğu orijinal sitelerden alarak katkıda bulunun. Şimdi şu şekilde bir cevapla da karşılaşabilirim. Kitaplara uygulanan fahiş fiyatlar nasıl alalım? Kitap ve Edebiyata verilen değerde ve size katacaklarını düşünürseniz vereceğiniz tutarın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Saygılar...

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447