Fransızca Filmler 4 Şehirde Gösterime Girecek

Institut français Türkiye, Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde Ankara, İstanbul İzmir ve Bursa'da Mart ayı boyunca Frankofon Film Günleri düzenliyor.

Belçika, Kanada, Lüksemburg, Isviçre Büyükelçilikleri ve Alliance Française Bursa işbirliği ile düzenlenecek Frankofon Film Günleri’nde toplam 9 uzun metrajlı film Türkçe altyazı ile gösterimde olacak. Institut français Türkiye, Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da Mart ayı boyunca Frankofon Film Günleri düzenliyor.

Institut français Türkiye

Belçika, Kanada, Lüksemburg, Isviçre Büyükelçilikleri ve Alliance Française Bursa işbirliği ile düzenlenecek Frankofon Film Günleri’nde toplam 9 uzun metrajlı film Türkçe altyazı ile gösterimde olacak. Belçika, Kanada, Lüksemburg, Isviçre Büyükelçilikleri ve Alliance Française Bursa işbirliği ile düzenlenecek Frankofon Film Günleri’nde toplam 9 uzun metrajlı film Türkçe altyazı ile gösterimde olacak. Institut français Türkiye, Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da Mart ayı boyunca Frankofon Film Günleri düzenliyor. Belçika, Kanada, Lüksemburg, Isviçre Büyükelçilikleri ve Alliance Française Bursa işbirliği ile düzenlenecek Frankofon Film Günleri’nde toplam 9 uzun metrajlı film Türkçe altyazı ile gösterimde olacak. Frankofon ülke sinemalarından toplam 9 uzun metraj filmden oluşan seçki Institut français Türkiye’nin İstanbul ve İzmir şubeleri ile Ankara Büyülü Fener sinemasında ve Bursa Çeksanat’ta 10 – 26 Mart tarihleri arasında gösterime girecek.

Festival, yetenekli 5 genç yönetmenin filmleri ile genç sinemacıları ve özellikle kadınları öne çıkarmak istiyor: Leyla Bouzid, Luàna Bajrami, Julie Lecoustre ve Erige Sehiri.K

Kadın kahramanlar genellikle hikayelerin merkezinde yer alıyor. Bu genç nesil film yapımcıları, bol ödüllü Belçikalı Dardenne kardeşlerin yanında olacak. Frankofon Film Günleri sinemaseverler için aynı zamanda en büyük uluslararası festivallerde ödül alan veya seçkilerde yer alan filmleri izleme fırsatını sunuyor. Zero Fucks Given Cannes'da seçildikten sonra Şubat 2023'te MyFrenchFilmFestival ödülünü kazandı. Tori ve Lokita, 2022 Cannes Film Festivali'nde yarışmada 75. Yıl Ödülünü kazandı. Olga ise geçtiğimiz yıl İsviçre Oscar ödülünü kazandı.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447