Keçi’nin iklim krizi ve yayıncılığımız dosyası yayında!

12. Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nün arşiv niteliğindeki içeriği, Keçi’nin KIŞ 2022 dosyasında, keciedebiyat.com adresinde ücretsiz olarak yayında.

Gezegenimizin en acil gündemi olan “iklim krizi” odağında kurgulanan konferansın içeriği, yayıncılık sektörünün geleceği için önemli bir izlek oluşturuyor. Keçi’nin 18. sayısında; iklim değişikliği uzmanı Naz Beykan’ın küratörlüğünde, Latife Tekin, Behiç Ak, Mine Soysal, Müren Beykan gibi edebiyat ve sanat dünyamızın önemli isimleri yer alıyor. 

Keçi Dergi

İklim değişikliğine yönelik çalışmalar yürüten profesyoneller; UNDP Türkiye’den Nuri Özbağdatlı, Myra Ajans’tan Damla Özlüer, EKOlQ ve İklim Haber’den Barış Doğru, GTE Carbon’dan Dr. Emrah Alkaya iklim kriziyle mücadelede yayıncılık dünyasına ışık tutan öneriler sunuyorlar. 

Yayıncılığın değer zincirini yaratan alanlardan uzman isimler Beyza Bozkurt Elbingil, Sermet Tolan, Aytaç Timur ve Zeynep Atiker hammadde, matbaa, lojistik, yayınevi stratejileri ve meslek örgütlerinin politikaları üzerinden bugünü özetliyorlar. Dünya’yı iklim krizinin yıkıcı etkilerinden kurtarmak için çalışan genç aktivistler de özgün içerikleriyle Keçi’nin yeni dosyasında! 

Keçi editörü Halil Türkden’in başyazısından: “Keçi, uzun bir yolculuğun ilk adımı olarak yeni dosyasını takdim ediyor. Yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda, bu dosyadaki sorumlulukları, ödevleri başarabildiğimizi görmeyi ümit ediyoruz. Çünkü bu, yeni hikâyeler için yeni bir dünya kurmanın, eski dünyanın yorgunluğuna omuz vermenin, onu onurlandıracak bir mücadelenin başlangıcı… Tek başına değil, hep beraber verilecek bir mücadele. Keçi gibilerin yürümeye alışık olduğu, sabırla katedilmesi gereken bir patika bekliyor ‘hepimizi’”.


1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447