Beden Dilini Tanı Yorum Kitabından Öğrenebilirsiniz

Tanı yorum kitabı Aydın Adaklı’nın eserleri arasında yer alan ve insanı tanıma konusunda çok detaylı bilgiler veren harika bir eserdir.

Aydın Adaklı’nın hazırlayıp yazdığı bu kitap hem konusu hem de içeriği bakımından dikkatle incelenmesi gereken önemli bir eserdir. Bilindiği üzere insanlar arası iletişimde dil en önemli iletişim aracı olsa da bunun yanı sıra beden dili de önemli bir iletişim aracıdır.

tanıyorum, aydın adaklı, kırmızı leylek yayınları,
Konuştuğumuz bir kelimenin anlamını öğrenebilmek için en kolay şekilde bir sözlüğe bakabiliyorken karşımızdaki kişinin beden dilinin ne olduğunu da “tanı yorum” kitabına bakarak hem öğrenme hem de kendimizi geliştirme açısından önem taşımaktadır. Kırmızı Leylek Yayınları'ndan çıkan eser detaylı bir çalışma ve kaliteli bir baskı olduğu da ayrıca gözlerden kaçmamaktadır. Eserin içeriği bakımından beden dilini okuyucuya yansıtabilmek için 33 bayan ve 33 erkek ayrı ayrı beden dilini gösterir resimlerle destek sağlamıştır. Elbette benim gibi dikkatli bir okurun gözünden kaçmayan bir ayrıntı da (önsözde belirtilmiştir) 33 atasözü ve deyim, 33 adette dipnot kullanılmıştır. Ve son olarak kitap 333 sayfadır. Kitap içeriğinde önemli başlıklardan bazıları şunlardır; Tanıma Sanatı, Jest ve Mimikler, Saldırganlık, Tokalaşma, Karşı Cinsi Çözün, Yüz Okuma, Yazı, İmza, İsim Analizi, 

Küçük Bir Öneri

Eser içeriği ve düzenlemesi gayet profesyonelce hazırlanmış olup dikkatimi çeken 2 husus olmuştur; 1. Dipnotlarda verilen detaylı bilgiye ulaşmayı sağlayan web sayfası uzantısı olmuştur. Bir okur olarak o uzantıların yanına karekod da eklenmesini öneriyorum. Çünkü o uzantıları tek tek yazmaktansa karekod ile ilgili sayfaya anında ulaşıla bilinir. 2. İse geriye dönük sayfalarla bilgi pekiştirilmesi sağlanan sayfa belirtimi sayfa 210’dan itibaren yazılmamış. Birçok geriye dönük pekiştirme belirteci sayfa numarası olmadan eklenmiş.

Veysel Altunbay / Edebikitap.com

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447