Depremzede Çocukların Kitap Sevinci

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kitaplar hediye edildi ve masallar okundu.

Geçtiğimiz günlerde KTO Karatay Üniversitesi Yayınları (KARYAY) etiketiyle piyasaya çıkan ‘Dijitale Kalpten Bağlı Aile’ kitabının ilk baskısından elde edilen gelir kapsamındaki bağış ile depremzede çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kitaplar hediye edildi ve masallar okundu.

Karatay Üniversitesi

Deprem felaketini yaşayan çocuklar için bu zorlu süreci bir nebze de olsa hafifletebilmek ve onları mutlu etmek amacıyla Dijitale Kalpten Bağlı Aile kitabının yazarları ve editörü, Konya’da bulunan yurtlarda misafir edilen depremzede çocukları ziyaret etti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuklara kitaplar hediye edildi, masallar okundu, şarkılar söylendi ve oyunlar oynandı. Depremzede çocukların 23 Nisan coşkusu gözlerinden okundu. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde KYK Yurtlarında kalan depremzede ailelerin çocuklarına moral vermek amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Dijitale Kalpten Bağlı Aile kitabının yazar akademisyenlerin ve KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin de katkılarıyla depremzede çocuklarla oyunlar oynandı, masallar okundu, şarkılar söylendi. Günün sonunda çocuklara masal kitapları hediye edilirken, çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Çocuklarımızın Yaşadığı Bu Zorlu Süreçte Yanlarında Olacağız

Ziyaretler esnasında konuşan KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve kitabın yazarlarından Doç. Dr. Hatice Yalçın; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yurtlarda gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz sırasında, çocuklarımıza masallar okuyarak, hayal güçlerini geliştirmelerine ve dijital dünyanın öyküleriyle tanışmalarına yardımcı olduk. Depremzede çocuklarımızın yaşadıkları zorlu süreçte yanlarında olacağız ve onlara destek vereceğiz.” dedi. Kitabın editörü Dr. Nabat Garakhanova ise “Kitabımızın ilk baskısından elde edilen gelirin bu amaç için kullanılmasının, kitabımızı daha da anlamlı hale getirdiğine inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz zor günleri birlikte atlatmak için tek yürek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447