Yeşim Kaya'dan Yeni Bir Eser: Kadına Yaz Dediler

Kadına Yaz Dediler isimli kitabıyla Yeşim Kaya, hayatın getirdiklerine karşı gözlemlerini, düşüncelerini ve hislerini duygu dolu bir dille aktarıyor.

Hislerini dile getirmekten, duyguların önemini her fırsatta belirtmekten çekinmeyen yazar, aynı zamanda, hayatta bazı kararlar alırken mantığı ön planda tutmak gerektiğinin de altını çiziyor.Özel bir hava yolu şirketinde kabin memuru olarak çalışan Yeşim Kaya, yedi yaşından beri yolculukları üzerine kurulu hayatını “Yolmuş benim kaderim” olarak tanımlıyor. 

Yeşim Kaya, Kadına Yaz Dediler, Yazardan Direkt Yayınevi,kitap,

Yazmayı, hayata kelimelerle bakmak olarak tanımlayan Kaya, mesleği gereği farklı yerler görmüş ve farklı insanlar tanıma fırsatı bulmuştur. Yazar, Kadına Yaz Dediler adlı kitabında da hem yaşadıklarının hem de gözlemlediklerinin kendisinde bıraktığı izleri satırlara döküyor.

Yeşim Kaya, birçok insanın tamamen gözden kaçırdığı durumları ve duyguları dile getirerek okuyucusu için yeni ufuklar açıyor.

Yeşim Kaya, Kadına Yaz Dediler ile, bir yandan aslında birçok insanın tanıklık ettiği fakat hayatın akışı içerisinde farkına varamadığı durumları görünür kılarken bir yandan da birçok insanın tamamen gözden kaçırdığı durumları ve duyguları dile getirerek okuyucusu için yeni ufuklar açıyor. Yazardan Direkt Yayınevi’nden çıkan Kadına Yaz Dediler, insanın karşı karşıya kaldığı gerçeklikleri, yaşamın getirdiği sert koşulları ve hatta acıları da güçlü bir kadın duruşuyla göğüsleyip deneyimlerden ders çıkarmanın önemini sade ve duygu yüklü bir anlatımla ele alıyor.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447