Sanatın İyileştirici Gücü Görev Başında

Deprem çocuklarını sanat ile iyileştirme projesi için ressam Tülin Kaynak, yirmi eserini bağışladı.

Sanatçı, ressam Tülin Kaynak, Rotary 2420 Bölgesinin düzenleyeceği 100. Yıl İklim Kongresi’nde açılacak Derin Sergisi’ne yirmi eserini bağışladı. Sergi ve Kongre, 4 Mart’ta Kadir Has Üniversitesi’nde yer alacak. Bu sergiden elde edilecek gelir, deprem bölgesinde hayata geçirilecek, “Çocuk Sanat Çadırı” projesi için kullanılacak.

Tülin Kaynak, ressam, resim, sanat, sergi,

Geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük deprem felaketinin travmasını yaşayan çocukların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilmek amacıyla “Çocuk Sanat Çadırı” projesi hayata geçiriliyor. Çocuk Sanat Çadırı kurmak ve tüm donanımını sağlamak üzere hazırlıkları Rotary 2420 Bölgesi tarafından yapılmakta olan projeye, eser satın alarak katkıda bulananlar, deprem çocuklarına uzanacak elin bir parçası olacaklar.   Tülin Kaynak, sanatla ilgilenmenin iyileştirici gücü ile ilgili düşüncelerini şöyle özetliyor; “Sanatın iyileştirici gücü herkesin hayatına bir köşesinden dokunduğunda, hayata umut ve sevgi ile bakmayı sürdürülebilir kılıyor. Sanat ile ilgili bilgi ve eğitimi olmayanı da, ruhuna hitap ettiği oranda etkiler. Sevgi ile yaşama tutunan insanların içindeki yaşama sevincini ve üretme duygusunu, sanat canlandırıyor. Yardım amacıyla bağış için ya da ücretsiz tablolar yapmaya gayret etmemin altındaki temel neden daha çok insanın sanata ulaşabilir olmasına katkı sağlamak. Sanat eserlerinin herkese ulaşabilir olması, hayatı ve çevremizi güzelleştirebilmeye katkıda bulunacaktır.

Şimdiye kadar resimlerimin beğeni ile karşılanması ve hatta küçük yaşlardaki çocuklara bile ilham kaynağı olabilmesi beni çok onurlandıran bir durum. Kimsesiz çocuk yuvalarına ve hapishanelere oradaki çocukların görebilmesi için soyut resim tablolarımı hediye ediyorum. Travma geçiren çocuklar için ev, aile gibi figüratif resimler onları üzebileceğini düşünürüm ama soyut resim, hayal dünyalarını genişletebiliyor, çok daha yaratıcı şeyler ortaya çıkarabiliyor.”


1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447