III. Richard Niçin Yaptım Bursa ve Mersin’de Seyirciyle Buluşacak

III. Richard: Niçin Yaptım’da başarılı oyuncu Hakan Gerçek, tarihin en çok tartışılan karakterlerinden İngiliz kralı III. Richard’a hayat veriyor.

26 Ocak Perşembe Adana Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi, 27 Ocak Cuma günü ise Mersin Mezitli Kültür Merkezi’nde seyircisi ile buluşacak oyunun biletleri kültür, sanat, eğlence ve spor alanındaki tüm etkinliklere tek platformdan ulaşılabilmesini sağlayan Biletinial üzerinden satışa sunuldu.

III. Richard-Niçin Yaptım, tiyatro,gosteri,sanat

Kerem Kurdoğlu’nun yazdığı Mehmet Birkiye’nin yönettiği Hakan Gerçek’in başarılı performansıyla dikkat çeken III. Richard- Niçin Yaptım tiyatro oyunu, 26 Ocak Perşembe Adana Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi, 27 Ocak Cuma günü ise Mersin Mezitli Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak. Muhteşem oyunun biletleri Biletinial üzerinden satışa sunuldu. Türkiye tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğindeki III. Richard-Niçin Yaptım’da başarılı oyuncu Hakan Gerçek, tarihin en çok tartışılan karakterlerinden İngiliz kralı III. Richard’a hayat veriyor. Oyun, hikâyesini 2012 yılında tüm dünyayı heyecanlandıran İngiltere’nin Leicester şehrinde bir otoparkın altında kralın kemiklerinin bulunması haberi üzerine kurguluyor.

“Amaca giden yolda her şey mübahtır” düşüncesiyle kral olmak için her türlü yola başvuran III. Richard, taht ile arasında kim varsa birer birer yok etmeye niyetlidir. Eğer tutkuyla bağlı olunan bir hedef varsa, uğrunda kötülüğe başvurmanın sorun olmadığını savunan Shakespeare’in ünlü karakteri, aslında herkesin de içten içe böyle olduğunu iddia eder. Mehmet Birkiye, çağdaş bir yaklaşımla sahneye koyduğu bu oyunda izleyicileri hedef ve tutku ikilisini bir daha gözden geçirmeye davet ediyor. Hakan Gerçek’in 25 yıllık Kent Oyuncuları geçmişinin ardından 2008 yılında kurduğu Tiyatro Gerçek, bugüne kadar pek çok başarılı oyunu Türkiye tiyatrosuna kazandırdı. Topluluk, 2009’dan beri kesintisiz sahnelediği Van Gogh’un yanı sıra repertuvarındaki Annem Yokken Çok Güleriz, Üstü Kalsın, Sanat, Savunma gibi oyunlarla da birçok ödüle layık görüldü.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447