Eyvah CEO Doğuruyor'un Tüm Telif Geliri Bağışlanacak

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin küresel bir sorun olduğuna inanan Murat Yeşildere’nin Eyvah CEO Doğuruyor Kitabı, okuyucuyla buluşuyor.

Kitapta, eğitimden iş hayatına, sanattan politikaya kadınların üstlendikleri rollere dair yazılar ve güncel araştırma verileri yer alıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu, iş insanı, Yanındayız Derneği’nin yeni dönem Başkan Adayı Murat Yeşildere, kitabı Eyvah CEO Doğuruyor!’da, çalışma yaşamında kadının rolü ve bu rolün erkeklere yansımaları üzerine odaklanıyor. 

Murat Yeşildere, Eyvah Ceo Doğuruyor, Kitap, Deneme, Edebiyat

Kitapta; Yeşildere’nin yaklaşık 18 yıl içinde gazete, dergi ve internette yayınlanan yazıları güncel verilerle desteklenerek sunuluyor. Eğitimden iş hayatına, sanatta politikaya kadınların üstlendikleri rollere dair yazılarda, bir erkeğin eşitlik konusuna, “üstten ya da akıl veren” tarzda değil, “samimi” bakış açısı yer alıyor.

Telif gelirinin tamamı “Yanındayız Derneği”ne bağışlanan kitap, eşitlik savunucusu bir erkeğin gözlerinden toplumsal cinsiyet eşitliğini sorguluyor.

Kitabın genişletilmiş ve güncellenmiş yeni baskısı ile ilgili Murat Yeşildere: “Kitabın ilk yayınlandığı 2018 yılından bu yana dünya çok değişti. Özellikle salgın ve sonrasında daha da eşitsiz hale gelen bir düzenden bahsedebiliriz. Genişletilmiş dördüncü baskıda, öncelikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilenmek ve güncel verilere ulaşmak isteyenleri düşünerek, yazıların tamamındaki istatistik, araştırma, anket gibi verileri güncelledim. Bu kapsamda başta iş hayatında, siyasette, ekonomide, eğitimde olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini gözler önüne seren güncel verileri okurlarla paylaşıyorum.Eyvah CEO Doğuruyor’un masalarında, kitaplıklarında, evlerinde hemen ulaşıp, güncel bilgilerle beslenebilecekleri bir kitap olmasını arzuladım. Buna ek olarak 15’e yakın yeni yazıda, özellikle salgında kadın liderlerin göstermiş oldukları başarılı performansı örneklerle detaylandırmaya çalıştım. ‘Şefkatli Liderlik’ başta olmak üzere kadın liderlerin hayatı güzelleştirebilmek ve karmaşık problemleri çözebilmek için sunabilecekleri farklı yaklaşımları, yaşanmış hikayelerle genişletilmiş baskıda paylaştım” dedi.

Gelirleri Yanındayız Derneği’ne

Hümanist Yayınları’ndan çıkan, açılış bölümünde, iş dünyasından, medyadan, sivil toplum kuruluşlarından “aktivist” kadınların Yeşildere’ye destek mesajları yer aldığı kitabın telif geliri, kurucuları arasında Murat Yeşildere’nin de bulunduğu “toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda” çalışan Yanındayız Derneği’ne bağışlanıyor.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447