Online Editörlük Atölyesi Başlıyor

Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından gerçekleştirilecek Online Editörlük Atölyesi’nde editörlük tüm yönleriyle mercek altına alınacak.

Bir metnin dosyadan kitaba dönüşüm serüveninde editörün işlevi, editörün bu süreçteki iş adımları, yayınevinin diğer bölümlerindeki yetkililerle ve yayınevi dışında çalışan profesyonellerle kurduğu iletişim, kitabı okura sunmadan önceki zihin jimnastiği, tanıtım malzemelerinin hazırlığı ve kontrolleri, eser türlerine göre editörlüğün “ince iş”leri, uzmanlaşmanın artmasıyla türeyen yeni nesil editörlük biçimleri detaylarıyla anlatılacak.

online editörlük kursu

Akademisyen ve editör Sevengül Sönmez’in zengin sunumlar ve kaynaklar eşliğinde anlattığı A’dan Z’ye editörlük uğraşısı, katılımcıların sorularıyla interaktif olarak tartışılacak. Yayımlanacak kitap dosyası bulma, katalog inceleme, yazar ve çevirmenle çalışmanın incelikleri atölyenin konuğu deneyimli editör Nazlı Berivan Ak tarafından anlatılacaktır. Deneyim aktarımı bölümünde ise TYB yayıncılık eğitimlerine katılan ve bağımsız editör olarak çalışan Gözde Sayınsoy da eğitimlerin katkısı üzerine deneyimlerini aktaracak. Katılımcılara eğitimin sonunda Türkiye Yayıncılar Birliği Katılım Sertifikası verilecek.

1932-2024 © Edebiyat Gazetesi
ISSN 2980-0447